Ásványgyűjtő túrák, ásványgyűjtés Erdélyben

 

 

Megvan már a nyári terved?

Kedves Érdeklődő!

Ez a túra Neked/Nektek szól, ha érdekelnek az ásványok, ha haladó, profi, vagy éppen még csak "kezdő" ásványgyűjtő vagy és szeretnéd igazi ásványkincsekkel gyarapítani gyűjteményedet. Tapasztalt és vendégszerető vezetőkkel bejárhatod Máramaros megye méltán híres bányahelyeit (Erdély) és ásványkincseket gyűjthetsz. A kincsvadászat indul...

 


TÚRAKÉPEK - 1. album

TÚRAKÉPEK - 2. album


Érdekel milyen ásványokat találhatsz?
Kattints:

Ásványgyűjtés Erdélyben

 

 

 

 

 

 

 

Kinek ajánljuk?

 • Minden korosztálynak
  Szervezett ásványgyűjtő túráinkon kicsiktől nagyokig, hét évestől hetvenhat éves korig voltak már résztvevők. A túrák nehézsége miatt egyáltalán nem kell aggódni, mert mindig úgy alakítjuk a túraútvonalakat, hogy az mindenkinek a lehető legjobb legyen.

 • Akár egyénileg, akár csoportosan
  Természetesen lehet jelentkezni egyénileg és csoportosan is. Általában 15-20 fő az ideális létszám. Várjuk jelentkezését önálló jelentkezőknek, baráti társaságoknak, családoknak, iskolai osztályoknak vagy egyetemista diákcsapatoknak.


KÉPEK A TÚRÁRÓL

 

A túra során:

 

Az változatos és ásványfajokban gazdag lelőhelyek mellett minden nap valami új természeti vagy kulturális látnivalót is megtekintünk. Programunk éppúgy tartalmaz könnyű gyalogtúrákat, mint városnézést vagy élményteli látnivalók felkutatását. (pl: UNESCO védett fatemplomok)

Túravezetők:

Kövecses-Varga Lajos vagy Fuxreiter András

 
A túráról röviden

Profi szervezésű ásványgyűjtő túra Máramaros megyében, s ezt szakmai körökben is elismerik. Ha valakiben megvan az ásványok iránti szeretet vagy csak kíváncsi, hogyan és honnan kerülnek elő a természet ásványkincsei, akkor ez a túra a legjobb választás!

Éld át a a helyiek vendégszeretetét, töltődj fel a festői szépségű tájjal. A bányák közelében, hegyoldalakon, meddõhányókon még sok szép ásvány begyûjthetõ - a saját ásványokkal teli hátizsák valóban garantált. A túrákhoz a Bányavirág Vendégház tökéletes kiindulópont, így egy hétig csillagtúra szerűen járjuk a vidéket.
Magyarország különböző pontjairól indulunk útnak, a magyar-román határ előtt már az egész csapat együtt van és így vágunk neki a túrának. Olykor külföldiek is csatlakoznak hozzánk Európa többi országából.

 

 A túra során:

 • megcsodáljuk Máramaros megye még ma is élő kultúráját

 • túrázunk a Gutin-hegységben

 • változatos ásványokat, kőzeteket gyűjtünk!

 • az ásványgyűjtés mellett pedig megnézzük a környék látnivalóit, a világörökség részeit

 • fürdőzünk, rengeteg élmény és népszokások
  mindez Erdélyben, egy magyarajkú részen

A legelismertebb ásványgyűjtő túrát kínáljuk az amatőr és a „profi” gyűjtők körében - minden korosztálynak.


A cél, pihenni és rengeteg élménnyel, ásvánnyal gazdagodni. Az is bizots, hogy nem térünk haza anélkül, hogy teleszedtük volna hátizsákunkat ásványokkal! Mint túravezetők, igyekszünk minden egyes túrát úgy megszervezni, hogy mindig sok-sok érdekességet nyújtson, visszatérő túratársainknak is. Úgy gondoljuk, ennek a vidéknek a szépsége éppen az, hogy mindig valami újat rejteget magában. Ha valamit igazán ajánlunk, akkor az ez a túra!

 

 

Részletes túraleírás itt »


Ásványgyűjtő túrák időpontjai és árak itt »


Jelentkezés a túrára itt »