Ásványgyűjtő túrák, ásványgyűjtés Erdélyben

Részletes programleírás:Utazás

Aki nem rendelkezik saját autóval, előzetes egyeztetés során, útiköltség hozzájárulást fizetve, más autójába beszállhat. A túrák célpontja a következők lehetnek

Nagybánya: ásványmúzeum, a híres nagybányai festők múzeuma, István-torony, egykori pénzverde, templomok, belvárosi séta.

Felsõbánya: Kék-tó, Bódi-tó (fürdőzés), katolikus templom, ásványokkal kirakott Mária-oltár, Fizely-sírja, ősgesztenyés, stb.

Kapnikbánya: erdei túrák, Gutin-túra (Apostolok, Öreg-Gutin, Gutin asszonya, Szekatura, Kakastaréj), Nagykő kilátó. Gombázás, áfonyázás, szedrezés.

Aknasugatag: sós gyógyfürdőzés

Koltó: Petõfi-emlékek

Herzsabánya: Forrásliget és Rozsály-túra

Budfalu: faépítészet, népviselet, híres fatemplomok.

Sürgyefalu: a legmagasabb régi fatemplom, továbbá wellness-program lehetőség.

Nyárfás
:
ortodox fatemplomok a 18. századból. Máramarossziget, Borsabánya, Visó-völgy felé egyéb spontán túralehetõségek. Erdei gyűjtögetés - gombázás, áfonyázás, szedrezés.


Látnivaló és élményteli aktivitás tehát van bőven. A táj mindig más-más arcát mutatja, így bármely idõszakot is választjuk az utazáshoz, biztosan nem fogunk csalódni.

 

Szállás
A Bányavirág Vendégházban, Kapnikbányán. Az élménydús kirándulás alapja egy megfelelően felszerelt és kényelmes szálláshely. A Gutin-hegység lábánál fekvő vendégház biztonságos kiindulási pont. A lelőhelyek innen könnyedén, csillagtúra szerűen megközelíthetőek

---
Ha nem szeretnél ismeretlenekkel egy táborban lenni, szervezd meg saját csapatodat! Gyűjtsd össze a jelentkezőket és mi a meghirdetett túraidőpontokon kívül is megszervezzük túrátokat!
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ásványgyűjtő túrák időpontjai és árak itt »

Jelentkezés a túrára itt »

 

Túraképek - első rész

Túraképek - második rész
(Új ablakban nyílnak meg.)

 

Milyen ásványokat lehet találni? Kattints a válaszhoz:

Ásványgyűjtés Erdélyben

 

 


Garancia

100%-ig biztos lehetsz benne, hogy minden olyan helyre elviszünk, ahol a legszebb ásványokat tudod begyűjteni. Hegyi környezetben, felejthetetlen élményekkel, természet- és ásványkedvelő emberek között.

 

Figyelem!

Az ásványok határon való áthozatalát a túravezető nem garantálja!

 .

A bányavidékről

Nagybánya és környéke ásványokban leggazdagabb része volt a történelmi Magyarországnak. Múzeumok, ásványbörzék látogatásakor legtöbbször e bányavidék ásvány és ásványkincs csodáival találkozhatunk. Minden ásványgyűjtő vágya, hogy közelebbről is megismerhesse ezt az ásványokban gazdag területet és gyűjthessen lelőhelyein. Erre ad kiváló lehetőséget ez az ásványgyűjtő túra.


.

Tapasztalt túravezetés

Tapasztalt túravezetők vezetnek el mindenkit az ásványlelőhelyekre, ahol felkeresheted a gyönyörű ásványkincseket. Ha gazdagítani szeretnéd ásványgyűjteményed, a lehetőség adott, méghozzá rendkívül kedvező áron.

Túravezetőkről:

Kövecses-Varga Lajos
helyismerete, 40 éves ásványgyűjtői tapasztalata mindenki számára garantálja az eredményes ásványgyűjtést. A túra során, a lelőhelyeken sokszor felmerülnek geológiai és ásványgyűjtéssel kapcsolatos kérdések, melyeket földrajz tanári végzettsége révén mindenkinek szívesen megválaszol.

Fuxreiter András
Több mint 30 éves ásványgyűjtő múltja megfelelő szakmai segítséget biztosít az egyes lelőhelyek bemutatására. A kecskeméti ásványgyűjtő kör alapítója, Kövecses-Varga Lajos régi barátja, aki sokat gyűjtött vele erdélyi lelőhelyeken.