Kapnikbánya és környéke

 

Látnivalók és aktív turizmus

Ezen az oldalon megtekintheti, hogy Máramaros megye, mint a történelmi Magyarország része, mi mindent kínál Önnek, ha ide látogat a síelésen és a téli sportokon kívül. Böngésszen kedvére és válogasson a programok közül.

Ahogy a hó elolvadt, máris jön a jóidő és mi rengeteg látnivalót kínálunk önnek, hogy pihenéssel, de mégis színes élményekkel töltse idejét nálunk. Pihenjen aktívan és lásson csodát!

 

Tekintse meg többek között az UNESCO védett máramaros faépítészeti népi építészeti csodákat, Felsõbánya és Nagybánya nevezetességeit, többek között a Festőiskolát.

 

Kapnikbánya és környéke minden korosztálynak élményteli pillanatokat és kellemes kikapcsolódást ígér. Olvasson tovább a lap aljáig és tekintse meg mi mindent rejteget még magában

 

A Gutin-hegység varázsa

Túrázzon a Gutin-hegységben, tekintse meg többek között z UNESCO védett máramarosi fatemplomok, faépítészet vagy Felsõbánya és Nagybánya nevezetességei. Kapnikbánya és környéke minden korosztálynak élményteli pillanatokat és kellemes kikapcsolódást ígér. Talán ezért is nõ évrõl évre a visszajáró vendégek száma.


Több infó a vendégházról itt » || Szállásfoglalás itt »

Kiránduljon családjával!

Számos túralehetőség van, mely kicsiknek és nagyoknak egyaránt élvezetesnek ígérkezik.
A túraútvonalak közvetlenül a vendégháztól indulnak!

 

A „Kakastaréj”

A „Kakastaréj” - 1400 méteren - egy sziklakolosszus, mely a Gutin ősrégi vulkáni kráterperemének maradványa. A hegymászók kedvelt túracélpontja.

Egy igazi élő-világ

Máramaros és a Gutin-hegység növény- és állatvilága sok helyen még érintetlen maradt. Igazi élmény látni és megélni ezt a barangolás során.

Olvassa el Kapnikbánya történetét itt »

„Nagy-kő” - a kilátóhely

A „Nagy kő” sziklaszirt gyönyörű panorámája, a Bányavirág Vendégháztól csak egy kellemes gyalogtúra-távra van. Kérjük, ezt se hagyja ki!

 

Fürdőzés - édes és sós?

Kapnikbánya közelében több helyen is fürdőzhet. A friss hegyi édesvizű Bódi-tóban és a gyógyhatású sótartalomban gazdag aknasugatagi fürdőhelyen.

 

Várjuk Önt is ásványgűjtő túránkra!

A gyűjtögetés nagyban meghatározta a helyiek életét, s mindezt most Ön is kipróbálhatja. Gombázás, áfonyázás, egy eredményes ásványgyűjtés...
Túráinkon ebbe most Ön is belekóstolhat!

Tovább az ásványgűjtő túrákhoz »

Régi Bányászház

Autentikus, eredeti régi bányászház max. 8 fó részére. Egyszerűbb körülményekkel is megelégedő baráti társaságoknak ajánljuk!
Bővebb információt

Úti tippek

A magyar-román határtól 2 óra autóútra található Kapnikbánya (Cavnic). Mielőtt elindulna, tekintse meg az utazási tippeket, a GPS adatokat és a Bányavirág Vendégházat a Google térképen!

Kapcsolatfelvétel

Romania, 4 Libertătii Street
Cavnic, 435300
banyavirag@freemail.hu
+36-20-532-5257

+40744933928

facebooktwitterSzállásfoglalás